Nacht van Nunspeet thema ‘Holland’

Donderdag 31 augustus is het Nacht van Nunspeet! Kom langs voor gezelligheid, spectaculaire koopjes, muziek, activiteiten en een feestelijke sfeer

Nacht van Nunspeet in Hollandse sferen

Donderdag 31 augustus is het weer Nacht van Nunspeet, een begrip in de regio… Een dag waarop het hele centrum gezellig is aangekleed, winkeliers spectaculaire koopjes aanbieden en het ‘s avonds vanaf 19.00 uur overal op straat en in de horeca feest is.
Het thema dit jaar is Holland, verwacht dus heerlijke Nederlandse snacks, klompen en natuurlijk veel rood-wit-blauw. Verwonder je over ronddwalende levensgrote tulpen en Delftsblauwe meisjes… Ook kun je je vaardigheden testen met allerlei oud-Hollandse spelletjes. In de diverse delen van het centrum zal er op verschillende manieren invulling worden gegeven aan het thema. Extra gezelligheid brengen de meisjes van de radio; in een retro sfeertje zullen zij zorgen voor gezellige muziek.
Vanaf 15.00 uur zal het centrum afgesloten worden en gaat de organisatie samen met de ondernemers het centrum omtoveren in Hollandse sferen.

Oud-Hollands vermaak en feest

Het meest bekende onderdeel van de Nacht van Nunspeet is het Crazy Hour, waarbij er extra kortingen worden gegeven tussen 21.30 en 22.30 uur. Veel winkels bieden echter de hele dag leuke acties, zodat niet alle drukte zich in één uur concentreert. Dus… sla je slag, de hele dag! Winkels zijn deze dag open tot 23.00 uur. Het feestelijke deel van de Nacht van Nunspeet begint om 19.00 uur. Vanaf dan zijn er diverse acts in het centrum te vinden, denk aan straattheater, kinderactiviteiten, muziek en ludieke extra’s.
Zo kun je bij Blijmare spelen op een grote sjoelbak, spijkerbroek hangen bij Meijers of op het Marktplein oud-Hollandse spelletjes spelen bij Heemkundige vereniging Nuwenspete. Naast nog meer spelletjes op diverse locaties zal er ergens een klompenmaker staan en kun je een kwakzalver aan het werk zien en een pantomimespeler bewonderen… Geniet ondertussen van poffertjes, stroopwafels, suikerspinnen en wie weet wat je nog meer voor (Hollandse) lekkernijen tegenkomt. Voor de hartige trek is er o.a. een barbecue en een viskraam.

Nacht van Nunspeet

Veel muziek en gezelligheid

Tijdens de Nacht van Nunspeet geven de ondernemers in de verschillende delen van het centrum van oudsher hun eigen invulling aan het thema. Dit zorgt voor verrassend leuke belevingen en veel variatie.
Op verschillende locaties, zoals het Marktplein en in de Stationslaan, komen podia waar diverse bands optreden. Bij de Zaak kun je genieten van de Toppers van Oranje evenementenshow, bij Shooters komt de vaste rockband Handy Joe en de Boogiekearls weer spelen! De Stoof en Bij Frans hebben samen zanger Egbert Dijkhuis geregeld. Bij Beregoed zal er volop gezelligheid zijn. De horeca rondom het Marktplein heeft gezamenlijk een podium met zanger/band geregeld. Bij de Roskam staat ‘Oscar draait door’. Rond de Laan en in de Dorpsstraat kun je de Meisjes van de Radio tegenkomen; een ludieke act met heerlijke retro muziekjes. Door het hele dorp zijn extra biertaps te vinden.

De Nacht van Nunspeet is hiermee voor velen weer een superleuk uitje, waarbij op een gezellige manier de vakantie wordt afgesloten. Met alle muziek, vertier en leuke acties komt dat helemaal goed. Nunspeet Onderneemt Samen en Nunspeet uit de Kunst heten je van harte welkom op donderdag 31 augustus!

Afbeeldingen voor de pers © VVV Nunspeet uit de Kunst: