Nieuwe ideeën voor kunst op Transferium!

Zaterdag 1 september presenteerde stichting De Nunspeetse School haar  ideeën voor kunst op het transferium. Er was een prachtige artist impression te zien waarop verschillende ideeën zijn uitgewerkt. Ook waren er kunstenaars in- en om de uitkijktoren aan het werk. Nunspeet wordt steeds bekender als kunstenaarsdorp, daarnaast leven en werken er veel actieve kunstenaars. Velen daarvan […]

vtveluweZaterdag 1 september presenteerde stichting De Nunspeetse School haar  ideeën voor kunst op het transferium. Er was een prachtige artist impression te zien waarop verschillende ideeën zijn uitgewerkt. Ook waren er kunstenaars in- en om de uitkijktoren aan het werk.

Nunspeet wordt steeds bekender als kunstenaarsdorp, daarnaast leven en werken er veel actieve kunstenaars. Velen daarvan hebben zich verenigd in stichting ‘De Nunspeetse School’. Aan creatieve ideeën geen gebrek, want de Nunspeetse School komt nu met originele ideeën voor een mogelijke transformatie van de uitkijktoren op het Transferium. Het Transferium is een prachtige uitvalsbasis om het dorp te ontdekken maar de uitkijktoren kan wel iets meer uitstraling gebruiken… helemaal top dus!

Er is de afgelopen jaren een levendige kunstenaarsgemeenschap ontstaan, die gezamenlijke kunstprojecten organiseert. De Nunspeetse Kunstenaars hebben behoefte aan een eigen plek in de gemeente om hun kunst te tonen aan het publiek. Veel toeristen, passanten en bezoekers vragen waar hier een galerie is. Dat is logisch, nu Nunspeet op de kaart staat als kunstenaarsdorp. In die behoefte wil de Nunspeetse School voorzien.

Galerie op transferium

De Nunspeetse School wil graag een galerie waar de leden zich kunnen presenteren. De hal onder de uitkijktoren is eigenlijk een fantastische plek. Mede omdat deze ligt in een gebied waar de komende tijd meerdere ontwikkelingen zijn gepland, zoals de komst van een klimbos. Het is een plek waar de leden kunnen werken, kunnen zagen, beeldhouwen, schilderen. Ook al staat de gemeente Nunspeet positief tegenover de plannen, er zijn nog wel wat aanpassingen nodig. De toegangshal moet namelijk worden aangepast, zodat de toiletten via bijvoorbeeld een aparte ingang bereikbaar blijven en de toren ook op zondag toegankelijk zal zijn, als de galerie gesloten is.

Kunstzinnige ideeën

Een idee is de trappanelen te voorzien van een nieuwe look die past bij de historie van Nunspeet als kunstenaarsdorp. De afbeeldingen moeten opgaan in de bosrijke omgeving en de lucht. De trappen worden, zo is het idee, aan de binnenzijde geschilderd in een lichtblauwe straalblauwe kleur welke past bij de lucht. De dikke buizen krijgen een glimmende werf zodat de omgeving erin wordt gereflecteerd. De mogelijkheid wordt open gelaten de betonnen raad te laten beschilderen door leden van de Nunspeetse School. Er moet speciale LED-verlichting komen om tijdens de donkere uren voor een extra spannend en kunstzinnig effect te zorgen. Gedacht wordt aan de plaatsing van banners waarop kunstzinnige evenementen binnen de gemeente Nunspeet kunnen worden aangekondigd. Ook kunnen herop de kunstzinnige instellingen, zoals de musea worden aangegeven.De toekomst zal uitwijzen welke van deze ideeën uitgevoerd zullen worden en de gemeente Nunspeet nog aantrekkelijker zullen maken!

Lees hier meer over kunst in de gemeente Nunspeet!