Nieuwe wandelexcursies bij Nunspeet uit de Kunst

Om bezoekers en inwoners nog meer te kunnen laten genieten van de prachtige natuur in de gemeente Nunspeet heeft Nunspeet uit de Kunst nieuwe wandelexcursies georganiseerd. De wandelingen vertrekken in de maand oktober vanaf verschillende locaties in de gemeente Nunspeet.

Om bezoekers en inwoners nog meer te laten genieten van de prachtige natuur in de gemeente Nunspeet heeft Nunspeet uit de Kunst nieuwe wandelexcursies georganiseerd.
De wandelingen vertrekken in de maand oktober vanaf verschillende locaties in de gemeente Nunspeet. Je kunt kiezen tussen een Paddenstoelen Herfstwandeling en een Wildsporen Bosexcursie. Gids Gerrie, met ruime ervaring in de natuur, neemt je dan mee het bos in, zij vertelt onderweg vele weetjes en laat je zien wat je zelf waarschijnlijk niet zou ontdekken.

Paddenstoelen Herfstwandeling

Heb jij zin om de prachtige Veluwse natuur in de herfst te beleven, en wil je dan graag wat meer horen over de wonderlijke paddenstoelen die overal verschijnen? Ga dan mee op pad met onze natuurgids Gerrie, zij kent alle ins en outs van het bos en het wild. Zo hoor en zie je meer! Natuurlijk zijn er in deze maand veel mooie paddenstoelen te zien. Maar ook andere herfstverschijnselen in het bos zijn prachtig om te zien en hier is veel over te vertellen. De Paddenstoelen Herfstwandelingen starten in de herfstvakantieweken op dinsdag en vrijdag, ’s middags 13.30 uur vanaf twee verschillende locaties; de dinsdagen 18 en 25 oktober vanaf de Stakenberg en de vrijdagen 21 en 28 vanaf Mennorode in Elspeet. De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur. Deelnemen kost € 7,50, reserveren is verplicht, dit kan bij VVV Nunspeet.

Paddenstoelen herfstwandeling Stakenberg

Paddenstoelen herfstwandeling Mennorode

Wildsporen Bosexcursie

Wildgids Gerrie neemt je mee naar de prachtige bossen die de Veluwe rijk is en zal je alles vertellen over het gebied, de flora en fauna die er leeft. Ga mee op zoek naar sporen en ontdek het grotendeels verborgen leven… Ook de prachtige oude bomen vertellen een verhaal waar wij meestal niet bij stilstaan. Zij zijn veelal verbonden met vele soorten schimmels en voorzien elkaar van voeding. Door haar jarenlange ervaring is Gerrie zeer bedreven in het oppikken van wildsporen. Er is dus zeker een kans dat je tijdens de wandeling wat gaat zien. De wandelingen starten op dinsdagmiddagen in oktober, vertrek is op 11 oktober om 17.00 uur en op 18 en 25 oktober om 16.15 uur vanaf Gortel. De wandeling duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur.
Deelnemen kost € 9,00, reserveren is verplicht, dit kan bij VVV Nunspeet.
Wil je mee met één van deze wandelexcursies? Reserveer dan via 0341-274747 of via info@nunspeetuitdekunst.nl.

Wildsporen Bosexcursie