Nieuws op kunstgebied!

Er is momenteel weer van alles te beleven in Nunspeet, waarbij vele leuke evenementen voor de deur staan. Ook op kunstgebied is er echter veel te melden! Zo heeft Nunspeet binnenkort een echte galerie op een ’top’-locatie, en is er in Vierhouten een heuse ontdekkingstocht langs houten sculpturen mogelijk. Galerie van de Nunspeetse School De Nunspeetse […]

Er is momenteel weer van alles te beleven in Nunspeet, waarbij vele leuke evenementen voor de deur staan. Ook op kunstgebied is er echter veel te melden! Zo heeft Nunspeet binnenkort een echte galerie op een ’top’-locatie, en is er in Vierhouten een heuse ontdekkingstocht langs houten sculpturen mogelijk.

Galerie van de Nunspeetse School

de-nunspeetse-schoolDe Nunspeetse School is druk bezig met het realiseren van een heuse galerie! Dit jaar opent deze voor het eerst de deuren. Deze galerie wordt een echte ontmoetingsplaats voor kunstenaars en kunstliefhebbers. Er worden workshops en demonstraties gehouden en je kunt er van alles te weten komen over Nunspeet als hedendaags kunstenaarsdorp. Een fantastisch aanwinst in Nunspeet dus. Handig om te weten: het gratis toeristentreintje van Uit de kunst stopt voor de deur. En natuurlijk kun je als extra belevenis de uitkijktoren op! Houd voor verder nieuws onze website en social media in de gaten!

Expeditie Vierhouten

Door heel Vierhouten zijn houten kunstwerken van woodcarver Sander Boom te vinden.  houten-beeld-vossenbergDe Dorpsgemeenschap Vierhouten heeft een aantal jaar geleden drie prachtige banken en een edelhert laten plaatsen rond de invalswegen van het dorp. Dit om het dorpsaanzicht nog mooier te maken.  Sinds vorige maand zijn er nog meer beelden van Sander te bewonderen! De beelden hebben een link met de Veluwe, natuur en recreatie. Ze zijn heel divers, en elk beeld past weer bij het bedrijf waar het staat. De beelden staan niet op zich. Later dit voorjaar volgt de onthulling van een app ‘Expeditie Vierhouten’ met een speurtocht waarin de beelden ook een centrale rol spelen.  Initiatiefnemer voor het plaatsen van de beelden is het Rondje Vierhouten, deelnemende bedrijven hebben zelf het beeld bedacht en aangekocht. Eén en ander werd mede mogelijk gemaakt door de gemeente Nunspeet en de Rabobank, zij ondersteunen het educatieve deel. Er volgt binnenkort meer nieuws over de app; de beelden zijn al wel te bewonderen!