Wilddagen onderdeel van WILDe festivals op de Veluwe

De maand oktober is de tijd voor stoere festivals waar het buitenleven en daarbij WILD centraal staan… Na een jaar dat in het teken stond van de film WILD staan deze festivals, waar fans van lekker eten, buitenleven en het Veluws wild hun hart op kunnen halen, extra in de belangstelling. Mooie locaties voor een festival […]

wilddagenDe maand oktober is de tijd voor stoere festivals waar het buitenleven en daarbij WILD centraal staan… Na een jaar dat in het teken stond van de film WILD staan deze festivals, waar fans van lekker eten, buitenleven en het Veluws wild hun hart op kunnen halen, extra in de belangstelling. Mooie locaties voor een festival zijn er genoeg op de Veluwe! De aftrap is komend weekend met de Wilddagen in Vierhouten.

Wilddagen Vierhouten wilddagen-kraam-vierhouten

Zaterdag 6 en zondag 7 oktober kunnen liefhebbers van culinaire hapjes, gezelligheid, bokbier, live muziek en landelijke accessoires van 13.00 tot 18.00 uur terecht in Vierhouten. Naast bovengenoemde activiteiten zullen er demonstraties van diverse ambachten te zien zijn, zoals een roofvogelshow en laser-kleiduiven schieten. Voor kinderen is er ezeltje rijden! De bezoekers komen met name voor de lekkere hapjes, maar het is natuurlijk extra leuk als dit gecombineerd kan worden met een bezoek aan de belevingsmarkt.

Roots in the Woods

Vanaf vrijdag 19 oktober is het Apeldoornse Beekpark het hele weekend de locatie voor Roots in the Woods; een festival waarbij de nadruk ligt op speciaalbieren, burgers en kinderactiviteiten. Maar er is ook muziek, er is een klimparcours en er is theater. De gezellige, knusse sfeer en de bijzondere uitstraling maken het feest compleet. Side events zijn er in Hoenderloo (Landal Miggelenberg) en Oldebroek (Landal Landgoed ’t Loo).

Störrig

Het laatste weekend van oktober staat Ede in het teken van Störrig; een ‘wild’ foodtruckfestival met wilde bieren, natuurlijke ciders, koken op open vuren, roken, wilde kazen, etcetera. Een culinair en prikkelend festival, waarbij verrassende activiteiten te beleven zijn en de natuur centraal staat… Zo zijn er een wilde markt, demonstratielocaties, een kinderkooktent, kookvuren, theater, pop-up hottubs, pop-up sauna’s, en kunnen de bezoekers mee op excursie de bossen in om de ingrediënten voor een zelfgemaakte lunch te verzamelen.

Doordat de festivals onder dezelfde paraplu gepromoot worden kunnen de jaarlijks terugkerende festivals elkaar versterken en zo meer bezoekers trekken. Zie https://www.visitveluwe.nl/ontdek/wild voor info over de Veluwse herfstfestivals!