Doe mee aan de Meimaand Fietsmaand!

Het is bijna mei, de echte start van het fietsseizoen! Nunspeet uit de Kunst heeft ook dit keer een superleuk programma voor de Meimaand Fietsmaand voorbereid met nieuwe routes en leuke acties.

Poster Meimaand Fietsmaand 2022 We kunnen er in 2022 weer heerlijk op uit, en daarom heeft Nunspeet uit de Kunst samen met Nunspeet Beweegt weer een uitgebreid programma voor de Meimaand Fietsmaand gemaakt!
Op 3 mei organiseren Nunspeet uit de Kunst en Nunspeet Beweegt samen een openingsevenement; dan wordt het nieuwe gratis bonnenboekje met maar liefst 5 routes en vele aanbiedingen feestelijk gelanceerd. Ook zal de prijswinnaar van de Doortraproute in het zonnetje worden gezet.
De rest van de maand zijn er allerlei activiteiten met het thema fietsen. Op 14 mei zal de route ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van de gemeente Nunspeet feestelijk gepresenteerd worden.
Doe je mee aan de Meimaand Fietsmaand? Deel je foto’s met #meimaandfietsmaandnunspeet!

Wilhelminaroute

De hele maand mei kun je tegen inlevering van een bon de nieuwe Wilhelminaroute gratis bij één van onze VVV-vestigingen afhalen. Deze route, uitgezet naar aanleiding van het themajaar Koninklijke Veluwe, neemt je mee naar verrassende plekjes én uiteraard naar het vernieuwde Paleis Het Loo. Treedt in de voetsporen van Wilhelmina, een vorstin uit het verleden met een bijzondere band met onze omgeving.
Waar kwam zij, wat deed zij en waar heeft zij gewoond… Je gaat het zien tijdens het fietsen van deze route. Het Aardhuis ligt op een berg van 100 meter, en ook in de rest van deze route zitten wel wat hoogteverschillen. Een E-bike is aan te raden.
Ook is deze route goed als tweedaagse route te doen, je hebt dan onderweg meer tijd voor alle bezienswaardigheden. Wil je ons helpen deze Meimaand Fietsmaand te promoten of wil je jouw gasten hiervan op de hoogte stellen; download dan hier de poster en hang deze op!

Bonnenboekje-MM-2022-voorpagina

Lekker fietsen voor jong en oud

Fietsen is gezond, leuk en gezellig om samen te doen, en geschikt voor alle leeftijden! Daarom staat deze maand ook in het teken van bewegen voor kinderen en ouderen. Er is een nieuwe route gemaakt speciaal voor kinderen; de Dierenroute! We verklappen nog niet teveel maar dit gaat echt een heel leuk fietsavontuur worden…
Gemeente Nunspeet heeft senioren opgeroepen een veilige route te ontwikkelen, en de winnaar heeft een prachtige Doortraproute gemaakt. Op 3 mei zal de prijswinnaar in het zonnetje worden gezet, en vanaf dan zijn de bonnenboekjes met daarin zowel de Dierenroute als de Doortraproute gratis verkrijgbaar bij alle Uit de Kunst VVV-vestigingen.

Fietsdag Elspeet

Op 7 mei is er een gezellige Fietsdag in Elspeet, waar je je nu al voor in kunt schrijven. Er zijn allerlei fietsmogelijkheden voor zowel jong als oud.

Geocachen met Nunspeet Beweegt

Nieuw dit jaar is de activiteit geocachen, een spannende activiteit waarbij bewegen met speuren gecombineerd wordt. Je leest er alles over op de site van Nunspeet Beweegt.
Meer lezen? Kijk dan op onze Meimaand Fietsmaand-pagina of in de agenda.