Online op bezoek bij Noord-Veluws Museum!

Een leuk initiatief van Het Noord-Veluws Museum! Het museum is momenteel gesloten, maar gunt kunstliefhebbers toch een heel bijzonder kijkje in het museum. Hoe? Een aantal ervaren vrijwilligers vertelt in een filmpje over zijn of haar favoriete schilderij. Zo leer je soms met heel andere ogen naar dat ene schilderij te kijken, of kom je […]

Een leuk initiatief van Het Noord-Veluws Museum! Het museum is momenteel gesloten, maar gunt kunstliefhebbers toch een heel bijzonder kijkje in het museum. Hoe? Een aantal ervaren vrijwilligers vertelt in een filmpje over zijn of haar favoriete schilderij. Zo leer je soms met heel andere ogen naar dat ene schilderij te kijken, of kom je iets te weten over de kunstgeschiedenis van Nunspeet dat je nog niet wist. De vrijwilligers die je in het filmpje ziet geven normaal rondleidingen, en weten dus van alles te vertellen over de kunstwerken in het museum. Extra leuk om eens te horen wat hún favoriete schilderij is en waarom. Ook is het bijzonder dat niet de museumdirecteur of de conservator, maar de vrijwilliger van het museum nu in de spotlight’ staat.

Online expositie

Het Noord-Veluws Museum is in het afgelopen jaar veel gesloten geweest door alle maatregelen. Maar in plaats van bij de pakken neer te gaan zitten wordt er volop doorgewerkt en gezocht naar creatieve oplossingen. Zo is een deel van de vaste collectie online te zien; een heel leuk en levensecht museumbezoek, gewoon vanachter je beeldscherm! Bij het museum is een groot aantal enthousiaste vrijwilligers betrokken. Deze mensen worden enorm gewaardeerd. Binnen de vrijwilligersgroep van het Noord-Veluws Museum is er een groepje van vijf rondleiders, die het creatieve idee hebben opgepakt om over hun favoriete schilderij uit de kerncollectie van het museum een kort en bondig verhaal te vertellen.

Bekijk hier de filmpjes over de schilderijen:

Jan van Vuuren

Chris ten Brugge Kate

Edzard Koning

Fré Drost

Arthur Briët