Sinterklaas komt naar Nunspeet!

Zaterdag 25 november zal Sinterklaas rond 13.30 uur in Nunspeet arriveren en een mooie tocht door Nunspeet maken.

Het is alweer bijna zover: Sinterklaas komt naar Nederland!
Ook de kindertjes in Nunspeet kunnen alvast liedjes gaan oefenen want de Sint heeft een datum geprikt voor een uitgebreid bezoek aan het centrum. Zaterdag 25 november zal hij rond 13.30 uur arriveren en een mooie tocht door Nunspeet maken. De organisatie voor de feestelijke ontvangst is in handen van Nunspeet Onderneemt Samen en Nunspeet uit de Kunst.

Ontvangst met muziek op het Marktplein

Na een lange reis uit Spanje zetten Sinterklaas en zijn Pieten op zaterdag 18 november weer voet aan wal in Nederland. Een week later, dus zaterdag 25 november, komt de Sint dan naar Nunspeet.
Rond 13.30 uur verwachten wij hem op het Whemeplein in het centrum van Nunspeet, waar hij al wandelend met zijn Pieten een mooie tocht zal gaan maken door de Dominee de Bouterlaan, de Laan, Driestweg, de Stationslaan en de Dorpsstraat. Onze Nunspeetse Harmonie zal muzikale begeleiding bieden en de Sint op zijn tocht vergezellen. Sint zal rond 14.30 uur op het Marktplein arriveren, waar burgemeester Blom klaar zal staan om de Sint welkom te heten.
Een DJ-Piet zal de kinderen op het Marktplein al lekker in de feeststemming brengen met muziek totdat Sint is gearriveerd, en natuurlijk wordt er daarna ook nog veel gezongen, gesprongen en gedanst! Geniet tijdens het wachten ook van een leuke mini-voorstelling over de Pietenschool… Er is op het Marktplein ook gelegenheid om op de foto gaan met Sinterklaas. Volgens de laatste geruchten komen er flink wat pepernotenpieten mee…
Na afloop van het feest op het Marktplein zal de Sint zijn intrek nemen bij de Roskam, waar hij nog even komt zwaaien op het balkon. Rond 16.00 uur zal het programma dan afgelopen zijn.

Sinterklaasintocht Nunspeet

Gezellig shoppen

Sinterklaas zal dit jaar weer kunnen genieten van veel gezelligheid in het centrum, want de Nunspeetse winkeliers gaan de boel goed versieren. Zo weten de Sint en zijn Pieten dat ze ook zeker bij de Nunspeetse winkeliers van harte welkom zijn voor al hun aankopen groot en klein. De Nunspeetse horeca zal zich voorbereiden op het serveren van extra veel warme chocomel, pepernoten en ander lekkers in deze periode.

Sinterklaasshows in Veluvine

Kun je geen genoeg krijgen van Sinterklaas en zijn Pieten? Ga dan op woensdag 29 november zeker genieten van de show ‘Het Feest van Sinterklaas’ bij Veluvine, een show vol muziek, dans en interactie! Er zijn twee middagvoorstellingen om 13.30 en 15.00 uur, kaartjes kosten slechts € 4,00 per persoon.

Sint ook naar Elspeet en Vierhouten

Niet alleen in Nunspeet zal Sinterklaas met zijn Pieten de kindertjes komen begroeten, ook in Elspeet en Vierhouten zal hij zijn opwachting maken! In Elspeet zal dit zijn op zaterdagavond 18 november om 18.00 uur, met een verlichte koets én en verlichte staf! In Vierhouten zal Sint op zaterdag 25 november een bezoekje brengen.