Excursies kerstvakantie Nunspeet uit de Kunst

Ga mee met de verrassende excursies van Nunspeet uit de Kunst! Je kunt mee met een dorpswandeling, een excursie naar het Aortjes Huus of een Wildsporen Bosexcursie. Ook is er een interessante lezing over de Kroondomeinen. Alle activiteiten worden begeleid door zeer deskundige gidsen of vertellers. Beleef jij dit met ons mee?

Om bezoekers en inwoners nog meer te laten genieten van alles wat de gemeente Nunspeet te bieden heeft, heeft Nunspeet uit de Kunst deze kerstvakantie diverse excursies georganiseerd. Ga bijvoorbeeld mee met de snertwandeling naar het Aortjeshuus, de WinterLichte Vertelwandeling door het centrum van Nunspeet of ga mee met de Wildsporen Bosexcursie. Ook kun je genieten van een fantastische presentatie door Jan Huttinga, die veel weet van Kroondomein Het Loo.
Aanmelden voor alle excursies en voor de lezing kan bij VVV Nunspeet.

Snertwandeling naar het Aortjes Huus

Snertwandeling Aortjeshuus posterOp de vrijdagen 30 december en 6 januari kun je met gids Gerrie mee met een Snertwandeling naar het bijzondere Aortjes Huus in de bossen bij Hulshorst. Een mooie wandeling door de natuur naar het Aortjes Huus; een prachtig huisje midden in het bos met een bijzondere geschiedenis. Bij het Aortjes Huus word je ontvangen met een kopje koffie of thee waarna je een rondleiding krijgt in het nostalgische huisje van Aortje, waar de bedstee nog in zit! Hierna is het tijd voor een heerlijke kop snert, waarna de wandeling terug ondernomen wordt. Vertrek is om 12.00 uur vanaf de parkeerplaats op de Stakenberg. Rond 15.00 uur ben je weer terug bij de auto. Deelnemen kost € 15,00 inclusief de genoemde consumpties. Reserveren is verplicht, dit kan bij VVV Nunspeet. Vind hier de wandeling in onze agenda!

WinterLichte Vertelwandeling

WinterLichte Vertelwandeling posterOp de woensdagen 28 december en 4 januari kun je met gids Jan Plender mee voor een unieke WinterLichte Vertelwandeling door het centrum van Nunspeet. Je maakt een dorpswandeling langs kunstzinnige objecten, muurgedichten en oorlogsmonumenten. Jan, je gids, is een wandelend archief. Hij weet enorm veel over de rijke historie van Nunspeet en hoe je dat nog terugziet in ons mooie dorp. Onderweg ontmoet je nog meer deskundigen: bij de kunst, muurgedichten en oorlogsmonumenten staat steeds iemand die je alles kan vertellen over het bewuste onderwerp. Zo maak je eigenlijk een tijdreis en maak je kennis met het ontstaan van Nunspeet tot in de hedendaags tijd. Een leuke wandeling voor zowel de bezoeker van Nunspeet als voor de eigen inwoner. De wandeling is ongeveer 4 km, vertrek is 13.30 uur vanaf VVV Nunspeet, waar je rond 16.00 uur terug zult zijn. Deelname aan deze wandeling is gratis, wel graag even opgeven bij VVV Nunspeet. Vind hier de wandeling in onze agenda!

Lezing Kroondomein Het Loo

Lezing Jan Huttinga posterWil jij meer weten over het iconische Kroondomein Het Loo? Grijp dan deze kans en ga naar de presentatie door Jan Huttinga, die 40 jaar lang faunabeheerder is geweest bij het Kroondomein. Op de dinsdagen 27 december en 3 januari geeft hij een lezing bij WOC Veluwse Heuvel. Jan laat unieke beelden zien van flora en fauna en weet enorm veel te vertellen over over de ‘kroonjuwelen‘ van dit gebied. Wil jij ook genieten van de verhalen van Jan Huttinga en zijn prachtige natuuropnames? Reserveer dan voor deze avond bij VVV Nunspeet. De presentatie start om 19.15 uur, de zaal is vanaf 19.00 uur geopend. De lezing duurt ongeveer anderhalf uur; tussendoor is er een korte pauze voor koffie of thee. Deelname kost € 5,00. Vind hier de wandeling in onze agenda!

Wildsporen Bosexcursie

Wildsporen Bosexcursie posterWildgids Gerrie neemt je mee naar de prachtige bossen die de Veluwe rijk is en zal je alles vertellen over het gebied en alles wat er leeft. Ga mee op zoek naar sporen en ontdek het grotendeels verborgen leven… Ook de prachtige oude bomen vertellen een verhaal waar wij meestal niet bij stilstaan. Zij zijn veelal verbonden met vele soorten schimmels en voorzien elkaar van voeding. Door haar jarenlange ervaring is Gerrie zeer bedreven in het oppikken van wildsporen. Er is dus zeker een kans dat je tijdens de wandeling wat gaat zien. De wandelingen vertrekken op de dinsdagmiddagen 27 december en 3 januari om 14.30 uur vanaf Gortel. De wandeling duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur.
Deelname kost € 9,00, reserveren is verplicht, dit kan bij VVV Nunspeet. Vind hier de wandeling in onze agenda!

Wil je mee met één van deze excursies of wil je naar de lezing over Kroondomein Het Loo? Reserveer dan via 0341-274747 of via info@nunspeetuitdekunst.nl