Kunstliefhebbers weer welkom in Veluvine!

Op zoek naar kunst in de gemeente Nunspeet? Bij Veluvine zijn doorlopend exposities te zien, ook met werk wat je kunt kopen. En dat is niet alles, er is zowel online als in de buitenlucht van alles te zien!

Nunspeet is uit de kunst, ook nu!

In een gemeente als Nunspeet, waar het kunstenaarsverleden het handelsmerk is geworden, is eigenlijk altijd wel kunst te zien. Gelukkig kan dat ook nu op vele plekken, zowel buiten als online. Nu Veluvine de deuren weer mag openen zijn ook daar weer prachtige kunstexposities te bezoeken. Nog even kun je werken van Gonny Geurts in de Lentink de Jonge Zaal bewonderen, daarna volgt een expositie van de kunstenaars Tom de Klerk en Corine Ton. Laten we hopen dat snel het Noord-Veluws Museum en Bezoekerscentrum Nunspeet weer open mogen, want daar staat nog veel meer moois te wachten…

Exposities in Veluvine

De expositie van kunstenaar Gonny Geurts werd al enige tijd geleden ingericht, maar stond nog te wachten op publiek. Met de versoepeling van de Coronamaatregelen is het nu eindelijk zover. Veluvine is weer open als publieke ruimte, wat o.a. bezoek aan deze expositie in de Lentink de Jonge zaal mogelijk maakt. Tot eind mei kun je het werk van Gonny Geurts bewonderen. Dit kenmerkt zich door een zekere abstrahering van de werkelijkheid, die toch deels herkenbaar is gebleven. Veel wordt aan de verbeelding van de kijker overgelaten. Dat levert een boeiend geheel met gevarieerd werk op.  Vanaf begin juni nemen kunstenaars Klerk en Ton het stokje over met een prachtige expositie. De exposities zijn onderdeel van het wisselende expositieprogramma dat gedurende het culturele seizoen gratis te bezoeken is in Veluvine. Er volgen dit jaar nog meer mooie tentoonstellingen!

Kunstwerken buiten

Buiten op pad en toch kunst zien; kan dat? Ja, in de gemeente Nunspeet wel! Ga op expeditie langs houten beelden in Vierhouten; word poëtisch bij de route langs muurgedichten of bewonder de kunstvitrines in Nunspeet. Je raakt zeker geïnspireerd. Natuurlijk zijn er nog veel meer kunstwerken te zien, waaronder vele beelden, ijzeren constructies en zelfs een vulkaan.

Veel moois op komst

De mooiste kunst, in ieder geval de meest bekende, zie je misschien toch wel in het Noord-Veluws Museum. Hier hangen echt de pareltjes uit de tijd dat Nunspeet als kunstenaarsdorp groeide. Prachtige tentoonstellingen staan klaar, zoals de tentoonstellingen van Jaap Hiddink en van Fré Drost. Kun je niet wachten? Kijk dan tot de heropening online naar de meest bekende werken van het Noord-Veluws Museum! Ook bij Bezoekerscentrum Nunspeet is straks een prachtige nieuwe expositie te zien, waar we als Nunspeet weer iets heel moois mee in huis zullen hebben.

Overzicht Exposites

Een overzicht van alle huidige en toekomstige exposities zie je op deze pagina:

exposities