Meimaand Fietsmaand in Nunspeet!

Het is weer mei, de echte start van het fietsseizoen! Nunspeet uit de Kunst en Nunspeet Beweegt bieden samen weer een superleuk programma voor de Meimaand Fietsmaand met nieuwe routes en leuke acties.

De hele maand mei staat in het teken van fietsen in Nunspeet… met dit keer een uitloper naar juni, want 21 juni zal het NK Tijdrijden in de gemeente Nunspeet worden gereden!
Reden genoeg voor een bijzondere editie van de Meimaand Fietsmaand, een jaarlijks terugkerend evenement in de gemeente Nunspeet. Nunspeet uit de Kunst en Nunspeet Beweegt bieden ook dit jaar samen een aantrekkelijk programma met leuke evenementen én en gratis Meimaand Fietsmaand boekje met nieuwe routes en aantrekkelijke aanbiedingen.

Openingsevent op Marktplein

Op maandagmiddag 1 mei is het openingsevenement de start van de Meimaand Fietsmaand. Burgemeester Blom zal om 14.00 uur het officiële startsein geven voor een maand vol fietsplezier.
Dit begint al gelijk goed met verschillende fietsparcours; kinderen van verschillende leeftijden kunnen met loopfietsjes en mountainbikes hun vaardigheden oefenen, na afloop wacht een beloning. Ook andere aanbieders zullen bij deze gezellige happening, die helemaal in het teken van fietsen staat, aanwezig zijn. Zo kun je een gezond drankje maken op de smoothiefiets of meedingen naar VIP-tickets voor het NK-tijdrijden.
Je kunt deze middag het gratis Meimaand Fietsmaand boekje met kortingsbonnen en routes ophalen bij het kraampje op het Marktplein. Met de bonnen profiteer je bijvoorbeeld van aanbiedingen voor een hapje of drankje onderweg. Zo wordt een fietstochtje extra leuk!
Het openingsevenement duurt tot 16.00 uur.

NK Tijdrijden en Toer de Boer op

De gemeente Nunspeet is dit jaar de gastheer van het Nederlands Kampioenschap Tijdrijden!
Op 21 juni zal deze spectaculaire wedstrijd gereden worden met als decor onze mooie dorpen Elspeet en Vierhouten. Wij willen dat dit evenement vast tot leven komt in de Meimaand Fietsmaand en daarom hebben wij iets heel speciaals in petto: de NK Rustig Aan Rijden route. Speciaal voor gezinnen (en andere enthousiaste fietsers natuurlijk) kan het parcours van de wedstrijd al verkend worden met leuke opdrachten onderweg. Laat ze afstempelen en verdien een beloning!
Vanuit Nunspeet kun je starten voor de Toer de Boer op, een route door prachtig boerenlandschap. Vind jij het leuk om onderweg heerlijke verse streekproducten te kopen en regelmatig te pauzeren? Dan is deze route echt wat voor jou! Neem de fietstassen of fietsmaand zeker mee.
De Toer de Boer op en de NK Rustig Aan Rijden route met stempelkaart zijn te vinden in het Meimaand Fietsmaand boekje.

Meimaand Fietsmaand Voorkant boekje

Het jaar van de Hanzesteden

Het zal niemand ontgaan zijn: 2023 is het jaar waarin de Hanzesteden centraal staan. Met vele leuke bezienswaardigheden en activiteiten op de planning iets waar wij graag op inhaken. Omdat Nunspeet prachtig centraal gelegen is tussen verschillende Hanzesteden is de Meimaand Fietsmaand de ultieme gelegenheid deze steden per fiets te gaan ontdekken. Vanuit Nunspeet kun je daarom de Veluwse Hanzesteden route volgen, vanuit Vierhouten de Veluwerandmeerroute en vanuit Elspeet de Langs de IJsselroute naar Deventer, die grotendeels de oude handelsroutes volgt. De laatste route is speciaal voor bezitters van een E-bike of voor de sportieve fietsers.
Allerlei activiteiten
Naast het eerder genoemde aanbod zal er deze maand nog veel meer te doen zijn. Kijk voor het hele programma op Meimaand Fietsmaand. Kom voor het gratis boekje op 1 mei naar het Marktplein, of haal het boekje met routes en leuke voordeelbonnen een ander moment bij één van onze VVV vestigingen!
Doe jij mee? Deel je foto’s dan met #meimaandfietsmaandnunspeet!